עורך דין פשיטת רגל בתל אביב עוד רונן דלאל חדלות פירעון
עורך דין רונן דלאל
עורך דין רונן דלאל

עורך דין רונן דלאל - עורך דין מומחה לפשיטת רגל, דיני חובות והוצאה לפועל.

חדלות פירעון

בספטמבר 2019 נכנס לתוקף חוק חדלות פירעון ושיקום כלכלי, התשע"ח-2018. כל המומחים מסכימים שהחוק החדש צפוי להפוך את עולם פירעון החובות בישראל ואת יחסי הכוחות בין הנושים והחייבים כפי שהכרנו עד היום. חוק חדלות פירעון החדש הוא פרי עבודה מאומצת של שנים רבות שמטרתו הייתה להביא לרפורמה בהליכי פשיטת הרגל שהיו נהוגים בישראל עד כניסתו של חוק חדלות פירעון החדש לתוקף. החוק החדש, כפי שמעידה עליו הסיומת של שמו, נועד להביא לשיקום כלכלי של החייבים, לפרוע כמה שיותר מהחוב ולקדם את שילובם מחדש של החייבים במרקם החיים הכלכליים.

חדלות פירעון- מה זה בעצם אומר

חוק חדלות פירעון החדש מחליף למעשה את הוראות פקודת פשיטת הרגל המנדטורית. כן כן הבנתם נכון חדלות פירעון זה בסך הכול השם החדש לפשיטת רגל. למרות השם החדש, בקרב הציבור הרחב המונח פשיטת רגל ממשיך להיות רווח ונראה כי הוא לא הולך להשתנות בקרוב. חדלות פירעון הוא למעשה מצב שבו אדם שהלווה כספים לא מצליח לעמוד בתנאי הפירעון. מדובר במצב לא נעים ולא סימפטי, לא מצידו של החייב וגם לא מצד הנושים שלא מקבלים את כספם חזרה. בעבר, במקרים כאלה החייב היה פותח בהליך של פשיטת רגל שהיה יכול להימשך שנים ארוכות וסופו של ההליך לא היה תמיד ברור. בדיוק את החסרונות האלו נועד חוק חדלות פירעון החדש לפתור.

החידושים בחוק חדלות פירעון

החידוש הגדול ביותר שמביא חוק חדלות פירעון החדש הוא השינוי בגישה. הליכי חדלות הפירעון יתמקדו בשיקום החייב ובשילובו מחדש בחיים הכלכליים. החוק החדש קובע מנגנון ברור וקבוע מראש המבוסס על יכולתו הכלכלית של החייב ועל פיו משלם החייב  את חובו בהליך חדלות הפירעון, ובסופו יזכה החייב להפטר שיאפשר לו לצאת לדרך חדשה.

 אחד החידושים הנוספים של חוק חדלות פירעון הוא ההגבלה בזמן. החוק החדש תוחם את הליך חדלות הפירעון ל- 4 שנים שבסופם יקבל החייב הפטר על ייתרת חובו.

חידוש נוסף שמציע חוק חדלות פירעון ושיכום כלכלי החדש הוא שדרוג ושינוי בכל מה שקשור לחלוקת החוב בין הנושים על מנת להגיע לתוצאה צודקת יותר מהמצב ששרר עד חקיקת החוק ובה הבנקים והנושים המקצועיים נטלו ראשונים את חלקם ולנושים הקטנים לא נותר ממה לגבות את חובם. 

כמו כן החוק החדש מעביר חלק נכבד מן ההליכים שהיו מנוהלים בעבר בבתי המשפט לסמכותם של האפוטרופוס הכללי כונס הנכסים הרשמי ואל לשכות ורשמי הוצאה לפועל. המעבר מניהול ההליך בערכאה שיפוטית אל ערכאות מנהליות פרוצדורליות נועד לפשט וליעל את ההליכים וחסוך לחייבים וגם לנושים ניהול הליכים משפטיים מייגעים.

ולסיום אחד החידושים העיקריים בחוק הוא השינוי המבני של ההליך. חוק חדלות פירעון מחלק את ההליך לשני שלבים עיקריים. השלב הראשון הוא מעין תקופת ניסיון שבמהלכה נבחן מצבו הכלכלי של החייב והתנהלותו הכספית. תקופה זו מתחילה עם מתן צו פתיחת ההליכים ובמהלכה מוקפאים כל ההליכים החלים על החייב. השלב השני מתחיל מיד בתום השלב הראשון. בשלב זה נקבעת על סמך התנהלותו של החייב עד כה תוכנית שיקום כלכלי אשר עם השלמתה יקבל החייב פטור מיתר חובותיו.

אך יש דבר אחד שלא השתנה, תמיד מומלץ להיעזר בעורך דין הוצאה לפועל. למשרד עורכי דין דלאל, ערד ושות' ניסיון רב שנים בניהול הליכי פשיטת רגל. אנו ערוכים ומוכנים לניהול הליכי חדלות פירעון בהתאם לכל הפרטים והדקדוקים של חוק חדלות פירעון החדש.

שתפו את המאמר לחברים:

Print
Email
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Facebook
עוד רונן דלאל אייקון חץ
דילוג לתוכן