עוד רונן דלאל לצאת מחובות
עורך דין רונן דלאל
עורך דין רונן דלאל

עורך דין רונן דלאל - עורך דין מומחה לפשיטת רגל, דיני חובות והוצאה לפועל.

לצאת מחובות

איך לצאת מחובות ולחזור לחיי שגרה

מחקרים מראים שכניסה לחובות גורמת אוטומטית לגוף שלנו להיכנס למצב של סטרס. זה מובן לגמרי. בין אם לראות את הצבע האדום בחשבון העובר ושב שלנו, בין אם לקבל שיחות טלפון קשות מאנשים שאנחנו חייבים ובין לראות כיצד ההוצאה לפועל מעקלים את המשכורת או חשבון הבנק שלנו.
בכל אחד מהמקרים הללו, ברור לנו – אנחנו חייבים לטפל בחובות שלנו, וכמה שיותר מהר.
אז מה ניתן לעשות, כיצד ניתן לטפל בחובות, כיצד ניתן לבצע מחיקת חובות, האם ניתן לבטל עיקול חשבון ומה חשוב לדעת – כל זאת ועוד במדריך הבא שלפניכם.
כיצד ניתן לטפל בחובות – טיפים חשובים

להלן מספר טיפים חשובים שיכולים לסייע לכם לצאת מחובות שלכם:

  1. בחינת החובות – דבר ראשון והכי חשוב מעל הכל. דעו מה גודל החוב שלכם, למי אתם חייבים, מתי ולמה. עשו רשימה מסודרת וברורה של החובות שלכם. בחינה של החובות הינה הצעד הראשון הבסיסי וההכרחי בדרך לטפל בחובות. ללא סדר והבחנה, ייתכן ואתם מפספסים חובות נוספים או לחילופין אתם בטוחים שאתם נמצאים בחובות גדולים יותר ממה שאתם באמת חייבים.
  2. היו כנים – אתם חייבים לאדם כלשהו סכום כסף מסוים? רוב האנשים, יעריכו יותר שתאמרו להם שאתם מחפשים דרך לשלם את הכסף, מאשר שתסננו אותם, לא תענו לטלפונים ותמציאו שקרים כאלו ואחרים. נכון, הם לא יאהבו את זה שאתם חייבים להם כסף ורגע אין לכם דרך מהירה לשלם, אך אנשים רבים יתנו לכם יותר זמן על מנת למצוא פתרון לצאת מחובות, ואולי חלקם, אף ינסו לסייע ולהגיע להסדר.
  3. התייעצו עם עורך דין – חובות הם לא משחק ילדים. בשל חובות אתם עלולים למצוא את עצמכם מסתבכים עם החוק, עם אנשים ואף לאבד נכסים יקרים לכם. התייעצו עם עורך דין רונן דלאל, על מנת לקבל את כל המידע על דרכים לצאת מחובות. התייעצות עם גורם מומחה ובעל ניסיון כבר מהשלבים הראשונים יכולה לחסוך לכם הרבה מאוד כאב ראש, זמן וכסף. שוב נדגיש, על תשחקו עם החובות, ועל תנסו להתעלם מהם, כי האנשים שאתם חייבים להם לא יתעלמו מהכסף שמגיע להם.
  4. תשקלו הליך מחיקת חובות – במסגרת הליך מחיקת חובות, או בשפה המקצועית, הליך פשיטת הרגל, אתם תגישו בקשה לבית המשפט לקבל מעמד של פושטי רגל. במסגרת מעמד זה אתם תגיעו להסדר חוב, בו תשלמו באופן סדיר וחודשי חלק מהחוב למשך תקופה מסוימת, ובסופה שאר החובות שלכם ימחקו. מדובר בהליך לא פשוט בדרך כלל, שלוקח זמן, אך אם עושים אותו בצורה נכונה ואחראית, הוא יכול לסייע בסגירת החובות אחת ולתמיד.
  5. התאזרו בסבלנות – מדובר בטיפ כללי אמנם אך חשוב לא פחות מכלל הטיפים הפרקטיים שציינו קודם כדוגמת פשיטת רגל, עורך דין ובחינה של החובות. הטיפ מדבר על הלחץ שתרגישו במהלך התקופה שבו אתם עסוקים בלצאת מחובות. חשוב מאוד לפתח מעט "עור תנין" על מנת לעמוד בלחצים שיפעילו הנושים ועורכי הדין שלהם, גוף ההוצאה לפועל והבנק שלכם. דעו כי מדובר בפרק זמן, שבסופו של דבר יחלוף ויגמר. קחו אוויר, הכינו עצמכם ודעו כי בסוף ההליכים תוכלו להיות חופשיים מחובות.
    כיצד לטפל בחובות – האופציות השונות
    לאחר שציינו והרחבנו על טיפים חשובים שכדאי לכם ליישם במידה ויש לכם חוב כלשהו. כעת נצלול מעט עמוק יותר ונפרט על הדרכים הפרקטיות לצאת מחובות ועל סוגים שונים של חובות:
    ● הסדר חוב מול בנק – במידה ואתם חייבים לבנק כסף, ניתן לבצע הסדר חוב מול הבנק שלכם. במהלך ההסדר אתם ועוה"ד שלכם תקיימו משא ומתן עם הבנק, במטרה להגיע להסכם פשרה מסודר וברור, בנוגע למה סכום החוב שתחזירו ובנוגע למתי ואיך תחזירו אותו. שימו לב כי הסדר החוב מנסה להציע פתרון חלופי להליך הוצאה לפועל שהבנק יכול להפעיל כנגדכם. לכן, נסו לבצע הסדר חכם, התייעצו עם עורך דין וראו האם יש פתרון אפשרי.
    ● הסדר חוב בהוצאה לפועל – במידה ונפתח לכם תיק בהוצאה לפועל, ניתן לנסות ולהגיע להסדר חוב. במקרה שכזה, יהיה עליכם להגיע לפתרון עם האנשים להם אתם חייבים כספים. במידה ולא תגיעו להסדר, יהיה עליכם למצוא פתרון אחר.
    ● הליך פשיטת רגל – אמנם ציינו את הליך מחיקת החובות לפני כן, אך כעת נפרט מעט יותר על כיצד הליך פשיטת הרגל מתבצע. במסגרת הליך זה אתם או עורך הדין שלכם תגישו בקשה לבית המשפט. בית המשפט ימנה מנהל מיוחד אשר יהיה אחראי על התיק שלכם ויכריז על צו כינוס. המנהל המיוחד יקבל את טענות הנושים, יחקור לעומק ויבחן את מצבכם הכלכלי ולבסוף יחליט מה תכנית הפירעון עבורכם. ובמילים אחרות, כמה ומתי תשלמו. תכנית הפירעון, על פי החוק בישראל צריכה להינתן עד 4.5 שנים לאחר צו הכינוס. כלומר, מדובר בהליך שלוקח זמן, אז קחו זאת בחשבון, לטוב ולרע.
    ● ביטול עיקול חשבון בנק – בכוחם של פקידי ההוצאה לפועל לקיים כנגדכם שלל עיקולים. אחד העיקולים המוכרים והנפוצים הינו עיקול חשבון בנק. במסגרת הטיפול בחובות, יהיה עליכם במידת הצורך, לנסות ולהימנע מעיקול החשבון שלכם. על מנת לעשות זאת יהיה עליכם להגיש בקשה למניעת עיקול, להיעזר בעורך דין מקצועי, כדוגמת עורך דין רונן דלאל, ולטפל בחובות. כל אלו ימנעו מצב בו לא תהיה גישה לחשבון שלכם.
    ● ביטול עיקול משכורת – אופציה נוספת שפקידי ההוצאה לפועל יכולים לנקוט היא עיקול המשכורת שלכם לצורך גביית החובות. גם כאן, יהיה עליכם לפעול בחוכמה על מנת להימנע ממצב לא נעים זה, לצאת מחובות ולהמשיך לקבל משכורת על מנת שתוכלו לקיים חיים נורמליים עד כמה שניתן.

שתפו את המאמר לחברים:

Print
Email
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Facebook
דילוג לתוכן